آموزش وردپرس

افرادی که شروع به فعالیت در زمینه ی طراحی و ساخت سایت می کنند، باید با اصول و فناوری های مدیریت محتوا در محیط وب آشنایی داشته باشند.
وردپرس یکی از کاربردی ترین سیستم های طراحی است که این روزها محبوبیت زیادی پیدا کرده و افراد تازه کار، مدام درحال پرسیدن سوالاتی درباره ی چیستی، نحوه کار و مزایای آن هستند و آموزش وردپرس همواره جزو تاپ ترین دغدغه های علاقه مندان این حوزه بوده است.
در اینجا با اشاره به سایت آیلین وب به عنوان بهترین سایت آموزش وردپرس، می خواهیم به چند سوال پر تکرار راجع به این سیستمِ محبوب پاسخ دهیم.

آموزش وردپرس
1.وردپرس چیست؟
شخصی به نام “مت مولنوگ” بنیانگذار وردپرس در روز 27 مِی ماهِ سال 2003 به صورت رسمی آن را عرضه نمود.
این نرم افزار، در اوایل عرضه جزو پراستفاده ترین سیستم ها برای وبلاگ نویسی بود و هم اکنون نیز وردپرس بعد از گذشت سال ها با ارائه به روزرسانی های مختلف، کارآمدی و انعطاف پذیری خود را حفظ کرده و کماکان می توان با استفاده از آن به مدیریت وبلاگ ها و سایت ها پرداخت.
به مفهوم ساده می توان گفت که وردپرس، یک سیستم مدیریت محتوا با قابلیت ساخت سایت است که طراحی انواع مختلفی از سایت و وبلاگ های فروشگاهی، شرکتی، سرگرمی، خبری و موارد دیگر را پوشش می دهد.
وردپرس، یک سیستم رایگان تحب وب می باشد که در دسته ی CMS ها قرار گرفته است.
قابلیت متن باز، باعث می شود که از آن به عنوان یکی از نرم افزارهای گروه دنیای آزاد یاد شود که با این ویژگی، طراح می تواند با دستی باز به کد نویسی در فضای آن پرداخته و تمام سلایق خود را به لطف امکان شخصی سازی این سیستم بر روی سایت مد نظر خود اعمال کند.
زبان برنامه سازی آن PHP بوده و از Mysql نیز پشتیبانی می کند.
این مفهوم کلی وردپرس به زبان ساده و در ادامه به طور حرفه ای تر بود. اما پاسخ ساده تر سوال بالا در قالب یک جمله ی کوتاه این است: “سیستم مدیریت محتوا تحت وب”

آموزش وردپرس
2.نحوه کار وردپرس
•نصب
برای نصب این برنامه شما باید آخرین به روزرسانی آن را تهیه کنید.
برای آموزش به روزرسان وردپرس فارسی اینجا کلیک کنید.
نصب وردپرس روی هاست های مختلف مثل “ادان دامین سی پنل،ساب فولدر سی پنل، دایرکت ادمین و …” مباحث گسترده ای است که می توان برای آموزش کلی آن به سایت آیلین وب، بهترین سایت آموزش وردپرس مراجعه نمود.
اما در اینجا می خواهیم طریقه نصب آن در سیستم خانگی را توضیح بدهیم.
به این صورت که برای این کار شما باید برنامه ای روی سیستم خود نصب کنید و آن را به میزبان ( لوکال هاست) تبدیل نمایید. با این روش، شما قادر خواهید بود تا بدون استفاده از هاست یا دامنه، از سیستم وردپرس استفاده کرده، وبلاگ یا سایت خود را طراحی کرده و سپس آن را به یک هاست واقعی انتقال دهید.
•فضای ذخیره سازی
وردپرس در هنگام نصب به فضایی برای ذخیره سازی نیاز دارد. این ذخیره سازی شامل دو دسته اطلاعات متنی و اطلاعات فایلی می شود. به همین جهت، در ابتدای نصب برنامه از شما می خواهد تا پایگاهی برای ذخیره سازی به آن اضافه کنید که شما با استفاده از کنترل پنل فضای میزبان باید از پیش آن را ایجاد کرده باشید.
اطلاعات متنی همان طور که از نامش پیداست، مربوط به کپشن پست ها و هر متنی که شما در سایت قرار می دهید، می شود و اطلاعات فایلی از عکس ها و ویدیوهای آپلود شده تشکیل می شود.
•پیشخوان مدیریت
این پنل شامل بخش هایی نظیر: قالب، تنظیمات، افزودن افزونه، ارسال مطلب و … است که فقط ادمین ها یا کسانی که رمز عبور اختصاصی آن را دارند، می توانند به آن دسترسی داشته باشند. در بخش آموزش وردپرس، به تفسیر تعدادی از آن ها اشاره خواهیم کرد.
3.مزایای استفاده از وردپرس
•نصب آسان
در طراحی سایت برای کسانی که دنبال این کار هستند، بحث کدنویسی یک امر زمانبر برای آموزش و هزینه زا برای استخدام طراحان سایت می باشد. به همین جهت، وردپرس با قابلیت نصب آسان یا نصب 5 دقیقه ای معروف آن، فضایی ایجاد کرده که همه ی افراد با هر دانشی بتوانند از آن استفاده کنند.
•انعطاف پذیری
وردپرس با در اختیار گذاشتن امکانات زیاد و تعداد انبوهی از افزونه ها، دست طراح را برای اعمال انواع و اقسام پوسته ها و بخش های متعدد، باب سلیقه ی شخصی خود، باز گذاشته است. همین ویژگی باعث شده تا این سیستم برای طراحی سایت در هر زمینه ای مناسب باشد.
•سئو
بهینه ساز موتورهای جست و جو یا سئو، از مهم ترین شاخص هایی است که صاحبان سایت به آن توجه دارند. زیرا در صورت سئو نبودن، نمی توان انتظار داشت که در نتایج اولیه موتورهای جست و جو قرار گرفته و بازدید قابل توجهی از آن دریافت کنند.
وردپرس نگرانی ها را در این زمینه به حداقل رسانده است. چرا که با قرار دادن افزونه های مرتبط و راهنمایی های مکرر و به طور کلی با توجه زیاد به سئو، توانسته سایت کاربران خود را در سئو داخلی و حتی خارجی بهینه کند.
•پشتیبانی و جامعه بزرگ
وردپرس یک فناوری مدیریت محتوای جهانی است که تعداد زیادی از کاربران از آن استفاده می کنند. همین عامل باعث می شود تا توسعه دهندگان آن با فعالیت گسترده در شبکه های مجازی یا در قالب انجمن ها و گروه ها در پی رسیدگی به مشکلات و حل آن باشند و کاربران می توانند با مراجعه به آن ها، نقدها و مشکلات را شرح داده و خواستار بهبود آن در به روزرسانی های آینده باشند.
•امنیت
نا گفته پیداست که مبحث امنیت در یک سایت، اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا که سایت باید محفوظ از نفوذ و سوء استفاده ی هکرها باشد. وردپرس نیز برای حفظ امنیت، تمهیداتی اندیشیده و در هر بار که به روز می شود، آن ها را تقویت کرده یا به رفع مشکل های احتمالی می پردازد.

آموزش وردپرس

4.آموزش وردپرس
ایجاد پست: برای ایجاد یک پست، شما باید در بخش “نوشته ها” روی گزینه “افزودن نوشته تازه” کلیک کنید. همچنین برای ویرایش هر یک از مطالب قبلی می توانید گزینه “ویرایش” را بزنید. با این کار، کادری برای شما نمایش داده می شود که می توانید با استفاده از همانند برنامه ورد، درواقع مانند نمونه ی دیگری از آن به نوشتن مطلب بپردازید.
•انتشار: در پنل انتشار با گزینه هایی از قبیل “پیش نویس”، “ویرایش” و “پیش نمایش” روبه رو خواهید شد که هر یک کار خاصی را انجام می دهد. همچنین با کلیک روی checkbox و گزینه ی “سنجاق کردن این نوشته در برگه ی نخست” باعث شوید که این پست در بالای صفحه ی اصلی نمایش داده شود. حتی می توانید با گذاشتن تایمر روی پست، کاری کنید که مطلب بعدا و در ساعتی که وارد می کنید، منتشر شود.
•برچسب ها: tag یا برچسب، قابلیتی است که علاوه بر دسته بندی مطلب، می توانید در آن با وارد کردن کلمات کلیدی، کاربران را جذب کنید. این کار در مبحث سئو بسیار مهم است.
•دسته ها: در این بخش شما می توانید دسته تازه ای ایجاد کرده و مطلبتان را زیر مجموعه ی آن کنید که راهیابی به پستتان برای کاربر، راحت تر و سریع تر باشد.
•گفت و گو ها: در این بخش شما می توانید قابلیت ارسال نظر برای مطلبتان از سوی بازدید کننده را فعال یا غیر فعال کنید.
•آپلود: در بالای نوار ابزار، پنلی وجود دارد که با آن می توانید عکس یا فایل مد نظرتان را در سایت بارگذاری کنید. با امکانات دیگر این بخش می توانید برایش کپشن بنویسید یا اندازه اش را مدیریت کنید.
•رسانه: این بخش برای آپلود فیلم و صدا و … است که می تواند گالری شما باشد تا هر وقت و هر کجای متن که خواستید، با مراجعه به آن، رسانه ی دلخواهتان را در مطلب درج کنید.
•پیوندها: در این بخش با اضافه کردن آدرس سایت های دیگر اعم از سایت دیگر خودتان یا آن هایی که با شما تبادل دارند و اضافه کردن نام و توضیحات برای آن ها، از این امکان هم استفاده کنید.
•برگه ها: این روش همانند انتشار مطلب است. با این تفاوت که می توانید آن را به یک صفحه ی مستقل از سایت تبدیل کنید تا در یک تب تازه برای کاربر نمایش داده شود. هم می توانید قالب آن را تغییر دهید و هم برگه های دیگری برای هر برگ ایجاد کنید.
•قالب: پوسته یا همان قالب تمام اشکال ظاهری سایت است. برای دانلود و نصب قالب ها، می بایست به سایت رسمی وردپرس و یا پیوند فارسی آن مراجعه نمایید.

آموزش وردپرس
گفتیم که وردپرس در زمینه ی فعالیت خود، یکی از پرکاربردترین هاست و برای هر شخصی که به دنبال ایجاد وبسایت برای خود یا کسب و کارش است، سیستمی مناسب، امن و محبوب تلقی می شود.
تمام این ها باعث م یشود که آموزش وردپرس، یک مبحث گره گشا و راهنما باشد. سایت آیلین وب هم به عنوان بهترین سایت آموزش وردپرس، می تواند کمک شایانی به یادگیری سریع ترِ کار با این سیستم نماید.